Wat Mario zegt…

Review Lasso+

Een ervaring rijker nu na anderhalve maand met Lasso+, een voor ons, nieuw programma om de totale administratie van de huurdersorganisatie te verwerken. Ik was verbaasd over de mogelijkheden die Lasso biedt. En vooral als je kijkt naar de inrichting van een goed archief. Wat er uitzag als een grote klus is uiteindelijk een ongelooflijk gemak in werken en mogelijkheden geworden.  Het meeste wijst zichzelf, met een redelijk eenvoudige logica, maar een veelvoud aan mogelijkheden.

We hadden een gedeelde OneDrive omgeving. Met alle bestanden verdeeld over een woud aan mappen en sub-mappen. Sommige bestanden meer dan driedubbel aanwezig in verschillende mappen. En ja, alles was terug te vinden, maar soms echt zoeken. Welk jaar? Welke hoofd-, sub-map? Hoe heette het document?

En nu, in Lasso?  We hebben dossiers, en laden daar een of meerdere documenten in. Hebben we die documenten nodig in een ander dossier, dan koppelen we dat vanuit het document aan elkaar. Dan zit een document ineens in twee dossiers. En moet het document ook in een vergadering of andere  activiteit worden gebruikt … even koppelen en klaar. Geen vervuiling van een harde schijf, gewoon even koppelen en het is overal in te zien. Wil je het delen met een nieuwsbrief? … een vinkje aanzetten en het kan. Je kan alles nog eens categoriseren, zodat het nog beter wordt onderverdeeld, vindbaar en te selecteren.

Het zoeken van bestanden en dossiers is net als in de rest van Lasso gemakkelijk. Met uitgebreide selectie en sorteermogelijkheden. Even wennen, maar zeer krachtig. Wil je weten hoe het document is gedeeld en met wie?  Klik op het document en je ziet het in een oogopslag.

Dan de administratie, ook dit werkt eenvoudig en snel. Ik heb nog nooit zo snel een jaarafsluiting gemaakt. Alles wat ik nodig had in een paar klikken, even exporteren naar Excel.

Naast dit alles ook nog de mogelijkheden voor bewonerscommissies en werkgroepen in hun eigen omgeving. Ook de communicatiemogelijkheden met de leden (mails, nieuwsbrieven, enquêtes).

Dit alles is,  naast de service en hulp, de investering in Lasso meer dan waard. Anders gezegd een waardevolle ondersteuning voor een huurdersorganisatie. Die ook nog eens steeds meer groeit in gebruiksgemak en mogelijkheden.

Ikzelf ben zeker een enthousiast gebruiker en heel blij dat we deze stap gemaakt hebben.

Mario du Crocq

Huurdersvereniging Poort6 (HP6)

Gorinchem