Met Lasso beschik je over een volledig geïntegreerde financiële administratie die vertrekt vanuit mensen en niet vanuit de financiën. De financiële administratie is zo ontworpen dat er geen specialistische kennis nodig is om met Lasso te kunnen werken.

Zicht op de financiën
In Lasso kun je bankmutaties importeren, waardoor openstaande posten automatisch worden bijgewerkt. Alle financiële gegevens worden automatisch doorgeboekt naar de winst en verliesrekening en de balans. Zo houd je als penningmeester doorlopend zich op de financiële situatie van de huurdersorganisatie.

Inzicht in financiële relatie
Iedere deelnemer die in Lasso staat, heeft via zijn of haar persoonlijke omgeving inzicht in de financiële relatie met de huurdersorganisatie.

Begrotingsmodule
Als het bestuur daarvoor kiest kunnen de financiële resultaten zichtbaar worden gemaakt in de persoonlijke omgeving van de bestuursleden. Via de begrotingsmodule houden zij zicht op uitgaven en begroting. De begrotingsmodule verkeert nog in de bètafase.

Debiteuren/crediteuren
De financiële administratie beschikt over administratie voor uitgaande facturen (debiteuren) en ontvangen facturen (crediteuren). Betalingen worden automatisch verwerkt, net als het saldo van de betreffende facturen. Op deze manier heb je als organisatie of deelnemer altijd zicht op de betalingen.

Ervaringen van Willy