Huurdersorganisatie met leden kunnen met Lasso hun contributiebeleid efficiënt en naar eigen wensen inrichten en uitvoeren.

Automatische incasso
Wanneer een persoon lid wordt komt hij of zij automatisch in de contributiegroep terecht. Lasso maakt vervolgens de contributiefactuur aan. Ook de incasso van de contributie verloopt automatisch. Wanneer je de administratie goed bijhoudt, is dat een kwestie van drie muisklikken: je stuurt het incassobestand naar de bank en de rest gaat vanzelf.

Verwerken van niet gelukte incasso’s (storneringen)
Door het importeren van de bankmutaties kan Lasso alle storneringen automatisch verwerken. Bij een volgende ronde neemt Lasso de storneringen opnieuw mee. Bij een opzegging van lidmaatschap rekent Lasso automatisch de restitutie uit. Deze functie is optioneel en afhankelijk van het beleid van je organisatie.

Kortingsbeleid
Met Lasso kun je ook korting toekennen voor lidmaatschap. Denk aan een gratis proefperiode voor nieuwe leden. Het inrichten van dit proces is heel eenvoudig: Lasso brengt de contributie na de proefperiode automatisch in rekening.